INPAKTIPS VERHUIZEN NAAR SPANJE

» Geplaatst op 27 okt 2014 in Blog, Inboedel, Vagotrans, Verhuizen | 1 reactie

Inpaktips verhuizen naar Spanje

Voordat u daadwerkelijk begint met inpakken, moet u goed nadenken over de juiste aanpak, bijvoorbeeld:

  • Pak de kamers één voor één in. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken.
  • Pak een aantal dozen per dag, begin hiermee ruim van te voren.
  • Geef op alle dozen aan welke kamer en doosnummer. Maak een lijst met identificatie nummers welke weergeeft het aantal dozen dat per kamer gepakt is en het totale aantal dozen dat gepakt is. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen bijvoorbeeld voor waardevolle spullen die zich in dozen bevinden. Maak uw verhuizer op deze waardevolle spullen attent.
  • zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal voor de dozen heeft.
  • Draag er zorg voor dat alle dozen goed dicht zitten en het gewicht van de inhoud kunnen dragen.
  • Stop zwaardere spullen onder in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken(max. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen: Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos dient te zijn.
  • Stop alles wat kan in een doos. Vermijdt zoveel mogelijk losse spullen.
  • Verwijder alle schroeven uit de panelen indien u uw meubels zelf demonteert

 

Tips voor het inpakken Er zijn vele dingen die u moet inpakken. De meeste kunnen ingepakt worden door de bovenstaande tips te volgen. Hieronder staan nog enkele tips voor belangrijke voorwerpen:
Bureau laden — Stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder voorwerpen die breekbaar zijn of kunnen lekken. Glas en servies — Wikkel glaswerk, kopjes en border apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in te leggen. De zwaardere spullen (borden enz.) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (bv wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten. Klokken — Verwijder of zet de slinger van grote klokken vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken. Kleden en Gordijnen — Stop deze in schone dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in schone dozen of bureauladen. licht ontvlambare en brandbare goederen — brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en ze veroorzaken schade aan uw spullen of aan personen, zou u (en niet uw verhuizer) hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld. Lampen en lampenkappen — Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om deze in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit. Medicijnen — plak doosjes met plakband dicht. Stop ze in kleine dozen. Mocht het nodig zijn dan neemt u ze tijdens de reis met u mee. Spiegels en schilderijen — Stel uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in, en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen geplaatst. Personal Computers and Video Recorders — Pak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking (als u deze nog heeft). Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling tussen de doos en de computer of videorecorder. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak. Gereedschap — Verwijder brandstoffen uit gereedschappen (verhuis geen brandbare stoffen!) Stop ze in kleine, sterke dozen. Pak ze apart in als ze kostbaar zijn. OF DRUK OP ONDERSTAANDE LINK VOOR EEN AFDRUKBARE VERSIE INPAKADVIES

Lees hier de ervaringen van onze klanten

1 reactie

  1. Toffe tips, gaat me heel wat tijd besparen. bedankt! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>